Op 10 okt j.l. waren wij aanwezig bij het Congres ‘Samenwerken in de zorg: een kwestie van doen!’. Centraal stond waarom samenwerking zo belangrijk is, waarom het zo moeilijk is (of lijkt) en wat daarin wel en niet werkt. In een volle zaal in de Oosterpoort in Groningen lieten interessante sprekers hun licht over samenwerken in de zorg schijnen. Een belangrijke boodschap was: Heb niet alleen de intentie om samen te werken, maar maak het concreet en kom in actie!

1gezin1plan.nl kon bij hierbij natuurlijk niet onbesproken blijven. Ellen Loykens (directeur Behandelzaken van Molendrift, jeugd GGZ) hield hierover haar bijdrage. Via deze link kunt u haar toespraak terugkijken.

Ook stonden we met onze 1gezin1plan-stand op de zorgmarkt voor vernieuwende samenwerkingsinitiatieven in de zorg. We kregen veel positieve reacties van mensen die de één-gezin-één-plan aanpak wel kennen maar nog niet wisten dat er ook een handige tool voor was. Na een korte uitleg werd de eenvoud en kracht van het systeem voor mensen al snel duidelijk. De reeds lange lijst gebruikers maakte ook indruk. Reacties als: “Werkt RENN4 hier ook al mee?, ”Dit lijkt ook ideaal voor onze organisatie.” Zie ook onze referenties.

Het congres vond plaats in Groningen n.a.v. het 25-jarig bestaan van jeugd GGz instelling Molendrift, initiatiefnemer van 1gezin1plan.nl.

De filmverslagen van de sprekers van het Congres ‘Samenwerken in de zorg: een kwestie van doen!’ staan hier.

Naar nieuwsoverzicht >>>