De volgende aanpassingen zijn op 28 februari 2023 beschikbaar gesteld (plancoördinatoren zijn hier via de mail reeds over geïnformeerd): 

  • Inloggen: Samen1Plan maakt al gebruik van twee-factor-authenticatie (2FA). Dit zorgt voor extra bescherming bij het inloggen omdat de gebruiker zich via twee wegen (telefoon en computer) moet aanmelden. Eerder stond 2FA standaard uit en kon je per plan beslissen of je die aan zette. Vanaf nu staat 2FA standaard 'aan'. Wanneer dit te belemmerend is voor het gebruik kan je dit alsnog 'uit' zetten. Zorg er dan wel voor dat je schriftelijke toestemming (een e-mail volstaat) hebt van de cliënt waarin de cliënt duidelijk maakt dat hij/zij ervoor kiest om met Samen1Plan te werken zonder 2FA. Deze aanpassing geldt alleen bij het aanmaken van nieuwe plannen, bij bestaande plannen blijft de instelling zoals deze nu is. 
     
  • Betrokkene toevoegen: Vanaf nu krijgt de cliënt een mail op het moment dat er een nieuwe betrokkene in het plan wordt toegelaten. Via een link in die mail krijgt de cliënt zelf de mogelijkheid de persoon weer te verwijderen. Mocht dit gebeuren, ziet de plancoördinator dit in de tijdlijn van het desbetreffende plan. Bij goed gebruik van Samen1Plan is deze aanpassing niet nodig, immers wordt een nieuwe betrokkene alleen aan het plan toegevoegd met toestemming van de cliënt. Deze aanpassing is gedaan om cliënten te beschermen tegen verkeerd handelen door plancoördinatoren. 
     
  • Vernietigen inactieve plannen: Vanaf nu houdt Samen1Plan bij of er plannen zijn die langer dan 2 jaar niet zijn geopend. De gebruikers die zijn geregistreerd als plancoördinatoren bij die plannen krijgen dan een mail die daarop wijst, met de toelichting dat het desbetreffende plan wordt vernietigd. Wanneer het plan moet blijven bestaan, kan de plancoördinator het plan (via een link in de mail) binnen 2 maanden bekijken en aangeven dat deze moet blijven bestaan. De teller gaat dan opnieuw 2 jaar lopen. Mocht de plancoördinator niet binnen 2 maanden reageren, volgt een herinneringsmail met een termijn van 2 weken. Als je momenteel veel oude plannen hebt waarin langer dan 2 jaar niet is ingelogd kan dit betekenen dat je veel van dit soort mailtjes ontvangt, per plan wordt een mail gestuurd. 

Bovenstaande wijzigingen zijn gedaan om de privacy binnen Samen1Plan plannen nog beter te borgen. Heb je vragen over bovenstaande wijzigingen of zelf wensen voor wijzigingen? Mail die dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.