Het is nu mogelijk de notificatiemails 'uit' te zetten. Dit zijn de mails die je bijvoorbeeld krijgt als er een nieuwe betrokkene in het plan is toegelaten of als er berichten zijn toegevoegd.

Het 'uit' zetten van notificaties gebeurt op persoonsniveau en niet op plan niveau. Met andere woorden: iedere gebruiker bepaalt zelf of hij/zij notificatie mails wil ontvangen. En het aan/uit zetten is dan voor die gebruiker op al diens plannen van toepassing.

Het aan/uit zetten van notificatiemails doe je in je profiel. Je vindt dat rechtsbovenin je scherm direct na inloggen in Samen1Plan.

Op 9 januari 2019 om 9 uur is het volgende toegevoegd:

1. De mogelijkheid om bij tweetraps authenticatie te werken met Belgische 06 nummers.
   Zodoende kan in Nederlandstalig België nu ook met tweeweg authenticatie worden gewerkt

2. Waarschuwing dat je geen pdf documenten kunt uploaden met een bijzondere leesteken in de titel.
    Voorheen was het dan onduidelijk waarom het document niet verscheen.
    Door deze waarschuwing wordt de gebruiker op de oorzaak hiervan gewezen.
    Zodat deze de titel kan aanpassen en het document alsnog kan plaatsen.

Op 29 juni 8 uur is de volgende nieuwe functionaliteit in gebruik genomen:

1. Het veranderen van een kleur van een actie (groen-oranje-rood) wordt nu vermeld onder 'Tijdlijn', onder vermelding van de naam van de actie, de persoon die de verandering doorvoerde en het tijdstip waarop dat gebeurde.

2. Bij openen van de agenda worden standaard alle agenda-items getoond in lijst formaat. Gesorteerd op ouderdom (nieuwste bovenaan). Verstreken agendapunten worden niet langer uitgegrijsd weergegeven maar in normale kleur.

Beide wijzigingen zijn op verzoek van de gebruikersgroep gedaan.

Via Jongeren aan Zet worden 15 jongeren uit de gemeenten De Wolden-Hoogeveen vanuit het Voortgezet Onderwijs, praktijkonderwijs en VSO-scholen, geleid naar arbeid en/of zelfredzaamheid. Dit gebeurt via een vernieuwende aanpak, die maximaal invulling geeft aan de eigen kracht van de jongere en zijn/haar netwerk. De Samen1Plan methodiek staat hierbij centraal.

Per 6 september is de volgende nieuwe functionaliteit beschikbaar in Samen1Plan:

  • Als een genodigde niet reageert op de uitnodiging om in een plan deel te nemen, of de uitnodiging niet heeft ontvangen, of kwijtraakte dan kan de plancoordinator nu zelf de uitnodiging opnieuw versturen.
    Je vindt deze functionaliteit in de menubalk van het plan onder de 'drie bullets' -> Uitnodigingen.
    Je kunt daar nu ook zien wie je al uitnodigde, mocht je dat vergeten zijn.

  • Iedere gebruiker kan het eigen e-mailadres veranderen. Deze mogelijkheid vind je rechtsboven in het scherm onder je eigen naam -> kies Profiel Wijzigen. 

  • (Te) lange titels van 'Acties' worden niet meer afgebroken.

Al deze aanpassingen zijn op voorspraak van onze gebruikers tot stand gekomen. Heb je zelf verbetervoorstellen? Stuur die dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een jaar na de lancering werken meer dan 500 organisaties met Samen1Plan en dit aantal groeit snel. Dit blijkt uit een aantal kwantitatieve gegevens van de Stichting.
In totaal hebben de deelnemers 900 plannen geschreven, waar 2000 gebruikers bij betrokken waren. De organisaties die deelnemen zijn zeer divers: van jeugd ggz tot en met de woningbouwvereniging, van onderwijs tot en met schuldsanering.
Samen1Plan heeft de schatting gemaakt op basis van kwantitatieve gegevens omdat de stichting niet over absolute gebruikersaantallen beschikt. Redenen: het product is gratis en je koopt geen licentie. Daarbij borgt Samen1Plan de privacy en heeft ze geen toegang tot de e-mailadressen van de gebruikers.