De volgende nieuwe features werden vandaag beschikbaar gesteld:   

 • De plancoordinator kan Documenten verwijderen, zodat je af en toe kan opschonen als dat handig is.
 • De plancoordinator kan Notities verwijderen, zelfde reden
 • In de tijdlijn kan je filteren op ‘voortgang’ -> je ziet dan alleen de lijst met omkleuringen van acties, gegroepeerd per actie. Zodat je de vordering (of het zwabberen) in de tijd kan tonen/inzien per actie
 • Uitnodigingen verlopen pas na twee maanden (was daarvoor al na een week)
 • In de Agenda kan je nu de volgorde van de agendavermeldingen veranderen (nieuwste bovenaan / oudste bovenaan), via klikken op de kolomkop.

Dit n.a.v. een weging van ontvangen gebruikerswensen. Heb je ook wensen? Mail die naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het is nu mogelijk de notificatiemails 'uit' te zetten. Dit zijn de mails die je bijvoorbeeld krijgt als er een nieuwe betrokkene in het plan is toegelaten of als er berichten zijn toegevoegd.

Het 'uit' zetten van notificaties gebeurt op persoonsniveau en niet op plan niveau. Met andere woorden: iedere gebruiker bepaalt zelf of hij/zij notificatie mails wil ontvangen. En het aan/uit zetten is dan voor die gebruiker op al diens plannen van toepassing.

Het aan/uit zetten van notificatiemails doe je in je profiel. Je vindt dat rechtsbovenin je scherm direct na inloggen in Samen1Plan.

Op 9 januari 2019 om 9 uur is het volgende toegevoegd:

1. De mogelijkheid om bij tweetraps authenticatie te werken met Belgische 06 nummers.
   Zodoende kan in Nederlandstalig België nu ook met tweeweg authenticatie worden gewerkt

2. Waarschuwing dat je geen pdf documenten kunt uploaden met een bijzondere leesteken in de titel.
    Voorheen was het dan onduidelijk waarom het document niet verscheen.
    Door deze waarschuwing wordt de gebruiker op de oorzaak hiervan gewezen.
    Zodat deze de titel kan aanpassen en het document alsnog kan plaatsen.

Op 29 juni 8 uur is de volgende nieuwe functionaliteit in gebruik genomen:

1. Het veranderen van een kleur van een actie (groen-oranje-rood) wordt nu vermeld onder 'Tijdlijn', onder vermelding van de naam van de actie, de persoon die de verandering doorvoerde en het tijdstip waarop dat gebeurde.

2. Bij openen van de agenda worden standaard alle agenda-items getoond in lijst formaat. Gesorteerd op ouderdom (nieuwste bovenaan). Verstreken agendapunten worden niet langer uitgegrijsd weergegeven maar in normale kleur.

Beide wijzigingen zijn op verzoek van de gebruikersgroep gedaan.

Via Jongeren aan Zet worden 15 jongeren uit de gemeenten De Wolden-Hoogeveen vanuit het Voortgezet Onderwijs, praktijkonderwijs en VSO-scholen, geleid naar arbeid en/of zelfredzaamheid. Dit gebeurt via een vernieuwende aanpak, die maximaal invulling geeft aan de eigen kracht van de jongere en zijn/haar netwerk. De Samen1Plan methodiek staat hierbij centraal.

Per 6 september is de volgende nieuwe functionaliteit beschikbaar in Samen1Plan:

 • Als een genodigde niet reageert op de uitnodiging om in een plan deel te nemen, of de uitnodiging niet heeft ontvangen, of kwijtraakte dan kan de plancoordinator nu zelf de uitnodiging opnieuw versturen.
  Je vindt deze functionaliteit in de menubalk van het plan onder de 'drie bullets' -> Uitnodigingen.
  Je kunt daar nu ook zien wie je al uitnodigde, mocht je dat vergeten zijn.

 • Iedere gebruiker kan het eigen e-mailadres veranderen. Deze mogelijkheid vind je rechtsboven in het scherm onder je eigen naam -> kies Profiel Wijzigen. 

 • (Te) lange titels van 'Acties' worden niet meer afgebroken.

Al deze aanpassingen zijn op voorspraak van onze gebruikers tot stand gekomen. Heb je zelf verbetervoorstellen? Stuur die dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.