Samen1Plan.nl is niet de zoveelste administratieve klus erbij, het is slimme software voor doendenkers.

Samenwerken, we willen wel. Als het maar wat oplevert. Meer dan nog-meer-ge-overleg. Dat kan, heus, echt. Met Samen1Plan.nl is willen ook kunnen geworden. Kunnen samenwerken. Niet alleen met uw collega’s van andere instellingen. Ook met de cliënt, zijn gezin en andere betrokkenen. Ieder doet zijn deel en werkt samen aan hetzelfde plan. Eén verstandig gekozen iemand, uit uw midden, houdt dat in de gaten. Zorgt dat het ook echt opschiet.

Samenwerken, over de grenzen van de eigen organisatie. Muziek in uw oren? Trompetgeschal? Of ongeloof? Vraag het de honderden gebruikers en weet dat Samen1Plan.nl werkt ..... 

..... omdat u het zelf heeft gemaakt. Nu ja, collega’s van u. Hulpverleners, die snappen hoe zo’n proces in elkaar steekt, hulpverlening. Wat het eerst moet, wat nu belangrijk is en wat later kan. Wat de cliënt wil. En dat dat elke keer weer anders kan zijn. Ook die cliënten hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de software die u straks gebruikt.

Een goed product is nooit af, maar blijft zich ontwikkelen. Dus al uw opmerkingen zijn welkom. Daar maken wij het systeem weer beter mee. Want een systeem is geen keurslijf waar de werkelijkheid in moet worden geperst. Een systeem bedenk je niet aan de tekentafel, op grond van regels, wetten en voorschriften.

Een goed ict-systeem ontwikkel je samen met gebruikers in de praktijk. Een heel slim systeem voegt daar vervolgens iets aan toe. Structuur, gemak, overzicht en communicatiemogelijkheden, waar de hulpverlening bij gebaat is. Hulp die beter en sneller wordt. Hulp zonder help.

Hoe gecompliceerder een situatie, hoe meer betrokkenen; hoe groter de voordelen. Het systeem bespaart veel tijd, door snelle communicatie, korte lijnen, en dwingt tot actie. Iedereen staat er in, met een datum; ook als u niets doet valt dat op. Die basale afspraken garanderen dynamiek en voortgang in het hulpverleningstraject. Met een duidelijk einde: als de doelen zijn afgerond. En dan is die cliënt geen modelburger geworden, maar kan hij wel verder, zonder u.

Hulpverleners vinden hieronder nog een methodische handleiding. Deze beschrijft wat werkt in de hulpverlening, niets nieuws. U weet het allemaal al en anders wordt u er weer even kort aan herinnerd.  Het helpt u verder in uw werk. Het helpt, net zoals de software helpt. U wint tijd en kunt uw werk met meer voldoening doen, samen. Maar wellicht heeft u dat niet nodig.

Zodra u zich registreert (onder de tab Login) kunt u zo aan de slag. Gratis. Na inloggen vindt u onder de help-knop een korte gebruikershandleiding.